Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ

Νόμος 4726/2020 -  Άρθρο 6

[Διοικητικό Συμβούλιο αθλητικής ομοσπονδίας. Τροποποίηση του άρθρου 22 του ν. 2725/1999 και το άρθρο διαμορφώνεται ως εξής:

6. Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου και ένας (1) εκπρόσωπος των εν ενεργεία αθλητών/αθλητριών, ακόμη και αν η αθλητική ομοσπονδία καλλιεργεί περισσότερα του ενός αθλήματα ή κλάδους άθλησης. Ο εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής του ορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των αθλητών/αθλητριών του αντίστοιχου αθλήματος και αν δεν έχει συσταθεί σύλλογος αθλητών/αθλητριών, εωσότου αυτός συσταθεί, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας. Ο αριθμός των αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που ορίζεται στην παρ. 1 και στο καταστατικό της ομοσπονδίας, προσαυξάνεται κατά ένα (1) μέλος.]

 

Είναι πλέον γνωστό ότι σύμφωνα με τον νόμο 4726/2020, δίνεται το δικαίωμα στους αθλητές, να ακούγεται η φωνή τους με την παρουσία και την ψήφο τους, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, των συνεδριάσεων των Δ.Σ. των ομοσπονδιών.

Αυτό όμως για να γίνει, προϋποθέτει ότι οι αθλητές έχουν ήδη εκλέξει τον αντιπρόσωπό τους, με συλλογικές διαδικασίες, που μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν στην σκοποβολή, όπως και σε άλλα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Στο πλαίσιο της βοήθειας και της ενημέρωσης, όλων των ενεργών αθλητών της σκοποβολής, για την διαδικασία της δημιουργίας και της σύστασης Πανελληνίου Συνδέσμου ή Συλλόγου, ο Έλληνας σκήτερ αναλαμβάνει πρωτοβουλία συσπείρωσης προς τον σκοπό αυτό, και τους προσκαλεί να βοηθήσουν και να συνενωθούν για να πάνε ένα βήμα μπροστά αυτό που κάνουν με αληθινή αγάπη.

Επικοινωνία ενδιαφερόμενων στα τηλ. 2510839276 & 6948941762 και στο e-mail (aceagle97@gmail.com).

Παρακαλώ κοινοποιήστε το για την μεγαλύτερη δυνατή διάδοσή του σε όλους τους ενεργούς αθλητές της σκοποβολής.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου