Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΗΤ 2016.

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ WWW.SHOOTERS.GR


Ο έφηβος Νικόλας Βασιλείου κέρδισε και φέτος το πρωτάθλημα σκητ

Ο «Μικρός Ήρωας» παρέμεινε στη κορυφή!
Δευτεραθλητής και φέτος ο φέρελπις Σωτήρης Αντωνίου, ενώ στις γυναίκες πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Παναγιώτα Ανδρέου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο «Μικρός Ήρωας» της κυπριακής σκοποβολής τα έβαλε με τα «μεγαθήρια» του σκητ και στο τέλος βγήκε νικητής πανηγυρίζοντας το δεύτερο συνεχόμενο μεγάλο παγκύπριο τίτλο της καριέρας του… Μιλάμε για τον έφηβο Νικόλα Βασιλείου της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας, τον οποίο οι ειδήμονες είχαν αποκαλέσει ως «το μέλλον της κυπριακής σκοποβολής», όμως ο ίδιος φρόντισε να αποδείξει ότι το … μέλλον είναι εδώ! Ο νεαρός κέρδισε τους δυο από τους επτά αγώνες του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής ΟΠΑΠ, συγκέντρωσε 722 επιτυχίες στους 750 μετρήσιμους δίσκους κι έκοψε και φέτος πρώτος το νήμα του πρωταθλήματος. Δευτεραθλητής, από πολύ κοντά και μόλις με ένα δίσκο διαφορά, ο δεύτερος «φέρελπις» της ΣΚΟΛΕΥ Σωτήρης Αντωνίου που συγκέντρωσε 721/750. Οι δυο νεαροί, παρότι έφηβοι, εντούτοις, ο Νικόλας φιγουράρει στην 35η θέση της γενικής κατάταξης του σκητ παγκόσμια και στην 30ή της αντίστοιχης ευρωπαϊκής, ενώ ο Σωτήρης είναι 65ος παγκόσμια και 39ος στην Ευρώπη. Τρίτος στη γενική κατάταξη του σκητ τερμάτισε ο διεθνής σκοπευτής  του Σκοπευτικού Ομίλου Πάφου Δημήτρης Κωνσταντίνου με 715/750.

Νικόλας Βασιλείου και Σωτήρης Αντωνίου κατέλαβαν και τις δυο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος των εφήβων όπου τρίτος κατετάγη ο νεαρός διεθνής Στέφανος Νικολαΐδης της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λεμεσού με 712/750. Τόσο ο Σωτήρης όσο και ο Στέφανος, από τη νέα χρονιά θα αγωνίζονται στην κατηγορία των ανδρών, ενώ ο Νικόλας θα συνεχίσει στους έφηβους.

Στο σκητ γυναικών, πρωταθλήτρια ανακηρύχτηκε η νεαρή Παναγιώτα Ανδρέου της ΣΚΟΕΠΑ που συγκέντρωσε 425/450, ενώ με μια μόλις επιτυχία λιγότερη (424/425) δευτεραθλήτρια ανεδείχθη η Κωνσταντία Νικολάου της ΣΚΟΑΜ και τριταθλήτρια η Λουίζα Θεοφάνους της ΣΚΟΛΕΥ με 389/450. Στην παγκόσμια κατάταξη του σκητ γυναικών, η Παναγιώτα βρίσκεται στη 16η θέση και στην ευρωπαϊκή στη δέκατη, ενώ η Κωνσταντία είναι 25η παγκόσμια και πέμπτη στην Ευρώπη. Τέλος, η Λουίζα κατέχει την 55η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και την 54η στην αντίστοιχη της Ευρώπης.

Το φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ, περιλάμβανε επτά αγώνες, από τους οποίους για κάθε αθλητή και αθλήτρια μέτρησαν τα έξι καλύτερα αποτελέσματα. Ο πρωταθλητής Νικόλας Βασιλείου κέρδισε τους αγώνες για το «Κύπελλο Κερύνειας» και το «Κύπελλο Αμμοχώστου», ενώ άλλους δυο αγώνες κέρδισε το «γερόλυκος» του σκητ Αντώνης Ανδρέου. Ο διεθνής σκοπευτής της ΣΚΟΕΠΑ ήταν ο νικητής στους αγώνες για το «Κύπελλο Λάρνακας» και τους «Διασωματειακούς Αγώνες». Από μια νίκη στο πρωτάθλημα «μετρούν», ο τριταθλητής Δημήτρης Κωνσταντίνου που κέρδισε το «Κύπελλο Πάφου», ο Φώτης Αθανασίου της ΣΚΟΑΜ (Κύπελλο Λάκη Ψημολοφίτη) και Γιώργος Καζάκος της ΣΚΟΕΠΑ, που ήταν ο νικητής στα «Τάνεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου